18 Eylül 2016 Pazar

Boya kalemlerinizden tablo yapın!

Crayola kalemleri beyaz bir tuvalin üzerine silikon tabancayla tek tek yapıştırıyorsunuz. Daha sonra fön makinasını, evet bildiğimiz fön makinasını :) kalemlere doğru tutuyorsunuz. Yavaş yavaş kalemlerin renkleri akmaya ve erimeye başlıyor. Kendi isteğinize ve zevkinize göre hangi rengin daha çok akmasını istiyorsanız ona daha fazla fön tutun. Ve kuruttuktan sonra işte ortaya böyle bir görüntü çıkıyor! Çok güzel değil mi? :) Rengarenkk!
Resim

Çalışma masasına kalemlik

Malzemeler:
• Polyester ayna çerçevesi, ipek uçlu orta kalınlıkta fırça, renkli akrilik boyalar
• Desenli koton kumaşlar
• Saten kurdele, çırtçırtlı bant, tutkal,
• Renkli toplu iğne ve metre takımı, 

Nasıl yapacaksınız?
• Çerçeveyi akrilik boya ile boyadıktan sonra kurumaya bırakın.
• Kalın mukavva veya ince suntayı çerçevenin iç ölçüsünden 1 cm kadar geniş kesin.
• Üzerine dolgun durması için birkaç kat ince elyaf yapıştırın.
• Daha sonra mukavvayı dilediğiniz desen ve renkte kumaşla kaplayın.
• Kumaş dolguyu kuruyan çerçevenin içine yerleştirin ve arka kısımdan yapıştırın. Not: Kumaşı pano kenarından biraz fazla kesin.
Resim

Floral Desenli Çanta Yapımı

Hemen eski ya da kullanmaktan sıkıldığınız çantalarınızı gözden geçirin, floral desenlerle yepyeni bir görünüm kazandıracağız 

İhtiyacınız olanlar;

Çiçekli kumaş, bant, şeffaf tutkal, akrilik boya, iki küçük kap, iki adet fırça, makas.

Aşamalar;

1. Öncelikle çantanın boyanmasını istemediğimiz kısımlarını bantlıyoruz.
2. Küçük bir kaba boyayı koyuyoruz.
3. Fırça yardımı ile çantanın üzerini boyuyoruz.
4. İlk kat kuruyunca bir kat daha üzerinden geçiyoruz.
5. Boya kuruyunca kumaştan kestiğimiz çiçekleri üzerine yapıştırıyoruz.
6. Daha sonra tutkalı çiçeklerin üzerine de sürüyoruz.
7. Tamamen kuruyunca bantları söküyoruz ve artık hazır!Resim

En Rezil Olduğum An! - Geçmiş İle Savaş #1

Merhaba!! Bugün sizlere en rezil olduğum anı anlatacağım.Yani bu ciddi ciddi ennn rezil olduğum andı :D Hemen konuya geçelim.

5. sınıfa gidiyordum.Bahçede bankta oturuyordum.Sonra kızlar geldi.Yani arkadaşlarım işte.Sırıtıyorlardı.Bende noldu dedim.Dedi ki 'Yaa şu öğretmen var ya seni çok övdü.' Gösterdiği öğretmenden benim kankam hoşlanıyordu.Yani hep diyordu ki 'Ya şu hoca çok yakışıklı dimi' falan filan.Sonra işte bende bişi demedim.Onlar kalktılar yanımdan.Zil çaldı işte.Derse girdim falan filan.Diğer teneffüs yanıma kankam geldi.İki yüzlü kız,pislik filan işte baya hakaret etti.Nolduğunu bende anlamadım.Sonra işte birinci teneffüs yanıma gelen kızlar sırıtıyordu.Bir de herkesin içinde hakaret etti yani yaklaşık 20 kişi vardı.Ben noldu dedim.Sen benim hoşlandığım hoca hakkında demişsin ki 'Ya o çok yakışıklı asla Chloe'ye (kankamın adı) bakmaz,Chloe'yi sadece beni övmesi üçün kullanıyorum' Ben şaşırdım.Sonra herkes bana bakıyordu bişiyler diyorlardı.Sonra yanıma gelen kızlar sırıtıyorlardı.Bana iftira atmışlardı.O gün ağlayarak eve gittim.Ya hem o gün kankamı kaybettim hem de rezil oldum.Ama en önemlisi ben o gün kiminle iyi olacağımı kimle kötü olacağımı anladım.Zaten bi kere o benim gerçek kankam olsaydı hemen 3 kişiye inanıp bana bu kadar hakaret etmezdi.Zaten konu öğretmene öyle şeyler demem ise o kaç yaşında be biz 12 yaşındayız o 27 yaşında işte çocukluk aklı :) ben zaten ona diyecektim sen kaç yaşındayız o kaç yaşında diye ama hep nasıl desem böyle utanıyordum zaten birazda duygusal biri kankam.O yüzden söyleyemiyordum.Her neyse okuduğunuz için teşekkürler.Geçmiş İle Savaş #2 çok yakında!! Takipte Kalın!!
RÜYA MİRA SELİN...