- 4 kişilik pasta için
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 çay bardağı tepeleme un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket krem şanti
- 1 paket pasta kreması
- İstenilen meyveler
Tarif
- Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra un, vanilya ve k. tozu koyularak çırpılmaya devam edilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir.
- Kek soğuduktan sonra ikiye bölünerek Yarım çay bardağı süt ile ıslatılır.
- Pasta kreması ve krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlandıktan sonra kekin arasına pasta kreması sürülür.
- Pastanın arasına da istenilen meyveler koyularak kekin üst tabanı kapatılır.
- Daha sonra krem şanti ile kaplanan pastanın üzeri yine meyveler süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder