Yemek tarifi 2 keşkül
Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 kahve fincanı badem içi
- 1 kahve fincanı Hindistan cevizi
- Üzerini süslemek için yeşil toz fıstık
Tarif
- Bademlerin kabuklarını soymak için, kaynamış suya koyulur ve biraz bekledikten sonra kabukları soyulur.
- Bademleri kuruladıktan sonra Hindistan cevizi ile birlikte havana koyulur ve iyice dövülür. (birer çorba kaşığı üzerini süslemek için ayırın)
- Macun kıvamına gelince süte karıştırıp, tel süzgeçten geçirilir.
- Telde kalan tortular tekrar dövülerek yada blendırdan geçirilerek tekrar süzülür ve süte ilave edilir.
- Böylece bütün bademi geçirinceye kadar işleme devam edilir.
- Pirinç unu çok az su ile ezilerek süte ilave edilir.
- Tencere ateşe koyulur ve karıştırarak pişirilir şekerin kaynadıktan sonra ilave edilir.
- Muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır, yüksek kenarlı tek kişilik kaselere kepçe ile yüksekten akıtarak doldurulur.
- Üzeri kaymak tutunca badem hindistan cevizi ve yeşil fıstıkla süslenir herkese
- AFİYET ŞEKER OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder