Yemek tarifi 8 frambuazlı tart tarifi
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- ½ paket kabartma tozu
- Üstü İçin Malzemeler:
- ½ kg süt,
- ½ su bardağı şeker,
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası,
- 1 paket vanilya,
- 1,5 su bardağı ezilmiş frambuaz,
- 2 su bardağı tane frambuaz,
- 1 paket frambuaz şuruplu jöle
TarifYumurtalar, 1 su bardağı şeker ve vanilya derin bir kapta iyice çırpılır, un ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir (alt-üst yapılarak).
- Hazırlanan hamur, önceden yağlanıp unlanan 26 cm. tart kalıbına dökülür.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirilir.
- Süt, ½ su bardağı şeker ve mısır nişastası vanilya ile karıştırılarak koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.
- Muhallebi soğutulduktan sonra içine 1,5 su bardağı ezilmiş frambuaz eklenerek karıştırılır.
- Tart, kalıptan çıkarılır, hazırlanan muhallebi içine sürülür.
- Muhallebinin üstü görünmeyecek şekilde tane frambuazla kaplanır.
- İçine frambuaz şurubu eklenmiş jöle ile frambuazlar kaplanır, jöle donduktan sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder