Tarif
21 Mayıs 2016 Cumartesi
Yemek tarifi 9 kolay elma tatlısı
Malzemeler
Tarif
Elmaların kabuklarını soyup ortasından çekirdeklerini çıkarın
Elmaların kenarlarına birer tane karanfil batırıp tencereye dizin
Üzerlerine l’er çorba kaşığı tozşeker dökün
Yarım çay bardağı su koyup, elmaları yumuşayana dek pişirin
Bu arada küçük bir kapta yarım çay kaşığı gıda boyasını, mısır nişastasıyla karıştırın Ocakta kaynatarak eritin
Sonrasında elmaların üzerine ilave edin 3-5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, elmaları soğumaya bırakın
Diğer tarafta ayvayı rendeleyerek, kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin ve çok ağır ateşte pişmeye bırakın
İndirmeye yakın, dövülmüş cevizi ekleyin
Sonrasında ocaktan indirip soğumaya bırakın
Elmaların içini ayvalı karışımla doldurup servis yapın
Tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder